21 srpnja 2009

Kako optimizirati sadržaj web stranica

Svi znamo da su pretraživači izuzetno važni za uspjeh web stranice. Gotovo 85% novih korisnika interneta pronalaze dobre web stranice služeći se pouzdanim web pretraživačima poput google-a.

Pretraživači poput google-a bore se da indexiraju na tisuće sadržaja web stranica na internetu, po pravom redoslijedu ovisno o nekoliko karakteristika. Algoritmi pretraživača mogu varirati povremeno, ali možete se osigurati da imate web stranicu dobro optimiziranu SEO elementima, originalnim sadržajem, tako da vaša stranica bude rangirana što je moguće bolje na određene riječi i pojmove u rezultatima pretrage.

Važno je imati prikladnu naslovnu stranicu, home page. Na stranu prekrasan dizajn i odličan proizvod, također je važno imati stranicu koja će ohrabriti moguće potrošače-korisnike. I jedan savjet:"važno je da na naslovnoj stranici ništa ne prodajete!" Zapravo, ona treba davati važne besplatne savjete, e-knjige, vjestice, tutorijale ili nešto slično. To ne samo da podiže svjesnost posjetitelja, već i ohrabruje potencijalne kupce da kušpe ono što im možete ponuditi.
Također je važno imati stalno nove sadržaje na stranici, to osigurava da google obilazi stranicu često i da održava i podiže page rank stranice.
Isto tako je i važno da je sadržaj optimiziran (SEO) za pretraživače, koristiti se ključnim riječima (keywords) vezanim uz vaš proizvod. Ne pretjerivati s ključnim riječima, držati se prosjeka od 2% riječi na količinu sadržaja.
Ne pretrpavati stranicu složenim kodovima poput Flasha, Ajaxa i sl. U tom slučaju stranica će i dalje biti lijepa,ali usporena što bi moglo odvratiti pretraživače od obilaženja stranice u potpunosti.
Pretraživači vole kad se ključne riječi nađu na početku prvog paragrafa i na početku zadnjeg paragrafa jer to im olakšava klasificiranje teksta, stranice i sadržaja. Što veći broj varijacija stavite, to će bolji pagerank biti.
Najvažnije je krenuti.

2 komentara:

Anonimno kaže...

Ich meine, dass Sie sich irren. Geben Sie wir werden besprechen. Schreiben Sie mir in PM, wir werden umgehen. levitra preis cialis kaufen [url=http//t7-isis.org]levitra rezeptfrei bestellen[/url]

Anonimno kaže...

Želite saznati još o optimizaciji?
posjetite Optimizacija web stranica