11 kolovoza 2009

Sadržaj web stranica je najvažniji

Je li vam zanimljivo saznanje da većina posjetitelja ne dolazi na vaše stranice zbog privlačnog dizajna? Mada ne možemo reći da privlačan dizajn nije važan.

Većina posjeta se događa stoga što posjetitelji očekuju da će pronaći neku informaciju ili neki proizvod koji traže, a po rezultatima pretrage postoji mogućnost da to vi nudite.

Web je baziran na malim rezolucijama, riječi nisu toliko jasne kao u novinama, slike su često niske rezolucije i relativno mutne, a ekran kompjutora ima limitirane mogućnosti.

Jedna od najvažnijih informacija je da vam nije potrebna stranica prekrcana raznim skriptama, poput Java scripta, Flasha i slično, ovi alati dodatno uljepšavaju stranicu, ali često i smetaju i živciraju posjetitelje koji su jednostavno došli potražiti informaciju na vašoj stranici.

Dobro uređena i organizirana web stranica može požnjeti velike nagrade u poslovanju. Podebljane efektivne natukmice, ključne riječi ili fraze i jednostavna navigacija na stranici može imati veći utjecaj na učinkovitost vaše stranice od bilo čega drugog.

Vidite, ako znate što će pomoći da vaša stranica bude bolja, možete sami utjecati na razvoj stranice koji će vam omogućiti potpunu kontrolu nad tekstom u laganom okruženju, koje ne zahtijeva upotrebu kompliciranih kodova ili seminara za služenje stranicom.

Očigledno mnogi stručnjaci web dizajna bi htjeli da se koristite njihovim uslugama, ali ipak vi imate veći interes da vaše stranice budu uspješne nego ti unajmljeni developeri.

Ako možete koristiti raspoložive alate kako bi vaša stranica bila prijateljska i korisna, najvjerojatnije da će biti i uspješna.

Sadržaj napisan za web stranice nije isti kao druge vrste sadržaja. Misli moraju biti kompaktne i sadržaj mora biti pregledan.
To znači da kad pišete na webu, morate pisati tako da vaši posjetitelji lako mogu pronaći ono što ih zanima, a to možete pomoću podnaslova ili indeksiranja.
Čak iako vaše stranice ne sadrže informaciju koju traži, vaše posjetitelju će biti drago što to može brzo otkriti, kako ne bi gubio previše vremena, a također će posjetiti i vaše ostale stranice ne bi li možda na njima pronašao to što traži.